Vår historia

Sister Stone grundades 2021 av systrarna Ragna och Sigrid Jonasdotter tillsammans med Jenni och Andreas Kullaro. Med inspiration, design och fokus på materialet skapas kontrastrika smycken i svart diabas och silver.

Ragna & Sigrid

Vi är systrarna Ragna & Sigrid Jonasdotter som växte upp i nordöstra Skåne, bara några kilometer från stenbrotten där diabasen bryts. Redan vid 15 års ålder hamnade vi i diabasens atmosfär och Kullaros skapande. Vi har dragits till det lekfulla men samtidigt det eleganta, något som Kullaro förmedlat i deras design. Vår passion till design och att uttrycka sig kreativt kombinerat med Kullaros kunskap, noggrannhet och kärlek till materialet har resulterat i “Sister Stone by Kullaro”.

Vår gemensamma vision är att skapa och utveckla smycken med materialet i fokus. Där diabasen får tala. Vi strävar efter att ge styrka och självkänsla genom de smycken vi designar. Vi jobbar med kontraster, mellan det ljusa silvret och den kolsvarta diabasen, mellan det feminina och maskulina och det grovhuggna och polerade. Vi ser det vackra i livets kontraster och det vill vi förmedla med våra smycken. Vi är otroligt tacksamma för att vi nu är en del av Kullaro och har skapat “Sister Stone”, som fortsätter resan som en dotter till Kullaro.

"Vi hittar lugnet mitt i kaoset"

Naturen och dess egenskaper har alltid varit av stor betydelse för oss. I kärnan av det ständiga flödet av liv och rörelse hittar vi lugnet, mitt i kaoset.

Kullaro

Med diabas som signum, passion och envishet har familjeföretaget designat och tillverkat konstverk, möbler, inredning och smycken sedan 2006. De har även samarbetat med designers som Lisa Hilland, Glen Baghurst och Stoft Studio, deltagit i den svenska paviljongen under London Design Fair och satt den svenska exklusiva diabasen på kartan. Vi är stolta samarbetspartners till Kullaro som besitter enorm kunskap inom sten, design och hantverket bakom.

Medvetenhet

Naturen är en viktig del av oss och det vi skapar, därför är det viktigt att vi värnar om den. Vår process startar med materialet, då diabasen är vår centrala byggsten i designen. Vår vision och vårt mål är att skapa smycken som håller över tid, smycken som du kan älska år efter år. Med en tidlös design och kvalitet i fokus. För Sister Stone är den långsiktiga kärleken till varje smycke en definition av hållbarhet.